ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Kωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου στον τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2018

Από -
H Kωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου στον τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2018  - Χρυσοί Σκούφοι

Χάρη στη σεφ του «Pelagos Seaside» η Ελλάδα για τρίτη χρονιά εκπροσωπεί τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού αναζήτησης νεαρών ταλέντων.

Συνεχίζεται το ελληνικό σερί. Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου ήταν εκείνη που ξεχώρισε ανάμεσα στους δέκα ημιφιναλίστ της δεύτερης φάσης του S.Pellegrino Young Chef στο Τελ Αβίβ. Έτσι, για τρίτη συνεχή χρονιά –να θυμίσουμε ότι πέρυσι στην ίδια τοπική αναμέτρηση επικράτησε ο Νίκος Μπίλης κι ένα χρόνο νωρίτερα ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης–, ένα νεαρό ταλέντο της ελληνικής σκηνής αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την περιφέρεια των Χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Mάιο του 2018 στο Μιλάνο.

To «Ελλήνων Γεύσεις», πέρδικα δηλαδή, σε οινολάσπη από Viognier με σαλάτα αμπέλου, ένα πιάτο για το οποίο η σεφ του εστιατορίου «Pelagos Seaside Restaurant» στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας που απέσπασε το Βραβείο Κοινού στους Χρυσούς Σκούφους του 2017 –κι όπου αν βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι μην παραλείψετε ν δοκιμάσετε την πολύ ωραία ψημένη σφυρίδα σε κρούστα ξηρών καρπών, με βλίτα τσιγαριαστά, κουμ κουάτ και σελινόριζα και το πολύ νόστιμο οφτό αρνάκι με θυμάρι και θαλασσινό αλάτι– άντλησε έμπνευση από τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, κέρδισε την κριτική επιτροπή. Ο Νίκος Ρούσσος, σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Funky Gourmet» (2 αστέρια Michelin και 2 Χρυσοί Σκούφοι), καθώς και του «Opso» στο Λονδίνο, ο Ισραηλινός Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία της γαστρονομικής σκηνής του Ισραήλ, και ο Τούρκος İsmet Saz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «TOI Akaretler» στην Κωνσταντινούπολη της έδωσαν το εισιτήριο για το Μιλάνο και τον μεγάλο τελικό –εκεί θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 21 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, μπροστά σε σπουδαίες προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομίας. Να σημειώσουμε, τέλος, την πολύ καλή εμφάνιση στο Τελ Αβίβ και του Νίκου Μαυρόκωστα, sous chef του «Kastri Bistro», με το πιάτο «Μεσογειακή “ψυχή” με θαλασσινά και αυγοτάραχο».