ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτυχημένη αλλαγή φρουράς για το «Water»

Από -
Επιτυχημένη αλλαγή φρουράς για το «Water»   - Χρυσοί Σκούφοι

Ο νεαρός σεφ Ντέμης Κοκκινίδης μας έπεισε ότι το κορυφαίο εστιατόριο του «Sani Resort» είναι σε καλά χέρια.

Πολυβραβευμένο και με συνεχή παρουσία στη λίστα των τιμώμενων με Χρυσό Σκούφο εστιατορίων από το 2009, το «Water» είναι η γαστρονομική ναυαρχίδα του «Sani Resort». Σύγχρονη διεθνής κουζίνα με τονισμένο γαλλικό χρώμα, μοντέρνα λιτή διακόσμηση και πανοραμική θέα της μαρίνας συμπληρώνουν τις γευστικές αρετές του εστιατορίου και το κάνουν place to be για όσους επιλέγουν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους.

Τα τελευταία χρόνια τα ηνία της κουζίνας, με την πολύτιμη καθοδήγηση του διάστερου Γάλλου chef Jacques Chibois, τα κρατούσε με επιτυχία ο εξαιρετικά έμπειρος Γιάννης Παρίκος. Επειδή όμως ως γνωστόν «τα πάντα ρει» ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Γιάννης Παρίκος παρέδωσε τη σκυτάλη στoν νεαρό και ταλαντούχο sous chef του, τον Ντέμη Κοκκινίδη. Ο νεαρός, μόλις 27 ετών chef, έχει ήδη μια επταετή εμπειρία στο «Water» και πολύτιμες εμπειρίες από stages σε εστιατόρια του Λονδίνου αλλά και δίπλα στο Chibois στις Κάνες. Η πρόσφατη, πρώτη, επαφή μας με το «Water» μας έπεισε ότι το εστιατόριο βρίσκεται σε καλά χέρια. Προφανώς βέβαια ένας μικρός χρόνος προσαρμογής είναι απαραίτητος. Παρ’ όλα αυτά, ο νεαρός chef παρουσιάζει μια κουζίνα που διακρίνεται για τον κατανοητό χαρακτήρα των πιάτων τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γευστικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά της δεξιότητας του Κοσκινίδη είναι τα σκαλόπς στον ατμό με mizuna και πουρέ sayote (είδος λαχανικού) αλλά και τον μπακαλιάρο με μεσογειακά αρωματικά βότανα.