ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά

Από -
Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά - Χρυσοί Σκούφοι

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας ενός πολυτελούς boutique hotel στον Καλαφάτη.

Έκανε ξεχωριστή δουλειά στο «F+W» στο Κολωνάκι o Oλιβιέ Καμπανά. Η γοητευτική σπονδηλωτή γευστική αισθητική του μας χάρισε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στιγμιότυπα για τη γαστρονομική αρχειοθήκη μας. Και τώρα έχει σκοπό να προσθέσει κι άλλα, με την πολυτονική κουζίνα του να μας δίνει ραντεβού αυτή τη φορά όχι στην Αθήνα αλλά στη Μύκονο, μια που ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τo εστιατόριο του «La Residence» στον Καλαφάτη. Εκεί, στο κομψά πολυτελές πεντάστερο all suites ξενοδοχείο με την κλασικότροπη αύρα, που ξανανοίγει για τη σεζόν στις 27 Απριλίου, θα βάλει την πινελιά του στο πρωινό και στην ανάλαφρη, πιο casual μεσημεριανή κάρτα, ξεδιπλώνοντας την δυναμική του στο βραδινό μενού, όπου αναμενόμενα τα πιάτα θα είναι πιο σοφιστικέ και πολυδιάστατα, πατώντας πάνω σε γαλλικές τεχνικές και αξιοποιώντας πολλά κυκλαδίτικα υλικά.

Το μενού είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, τείνει όμως να πάρει την τελική του μορφή κι έτσι μπορούμε να σας δώσουμε μια πρώτη ιδέα λέγοντάς σας για μια σύνθεση με τηνιακή έμπνευση όπου οι χειροποίητες λιαστές ντομάτες θα συναντούν τα σπαράγγια και τα αγκιναράκια την λευκή σοκολάτα, αλλά κι ένα παγωτό από παντζάρι και μπούκοβο ή για για μια άλλη όπου τα ψαράκια του Αιγαίου έχουν για αξεσουάρ, από μους τόνου και νιφάδες παλαμίδας μέχρι μια χλωροφύλλη από άγρια μυκονιάτικα χόρτα. Οι χαρακτηριστικές τριλογίες επιστρέφουν με πιάτα σαν το τηνιακό περιστέρι με φουαγκρά, κονσομέ με το ζωμό του με μέλι και θυμάρι και γλυφιτζούρι από το μπούτι και το αρνί που εμφανίζεται σε καρέ, ως «γύρος» και μπρεζέ, κι είναι και το παλαιωμένο ριζότο, και τα surf & turf... Πέρα από το a la carte, θα υπάρχουν δυο menus degustation, ένα της ανακάλυψης κι ένα ακόμη, εκτενέστερο, αποτυπώνοντας την ιδιαίτερη ρυθμολογία της κουζίνας – εκεί, ανάμεσα σε άλλα, και μια μπουγιαμπέσα με το...αποτύπωμα του σεφ που την έχω βάλει ήδη από την εκφώνηση στο μάτι.