ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο σεφ του 3ου καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο μαγειρεύει στη Μύκονο

Από -
Mauro Colagreco, Γιώργος Στυλιανουδάκης - Χρυσοί Σκούφοι
Mauro Colagreco, Γιώργος Στυλιανουδάκης

Γαστρονομικό συναίσθημα υψηλής τάσεως με την κουζίνα Κυανής Ακτής, στο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου «Kenshō» από τον Mauro Colagreco και το «Mirazur».

Συνεχίζοντας την παράδοση των μετακλήσεων κορυφαίων star chef της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής το «Kenshō» ετοιμάζει μια μοναδική βραδυά για ένα 4Hands γαστρονομικό event στο βραβευμένο του fine dining εστιατόριο. Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Οκτωβρίου έρχεται στη Μύκονο ο φανταστικός Mauro Colagreco που το 2άστερο ρεστοράν του στην γοητευτική Menton της Κυανής Ακτής, το «Mirazur», ανέβηκε φέτος στην 3η θέση των World's 50 Best Restaurants και θα μαγειρέψει μαζί με τον σεφ του ξενοδοχείου Γιώργο Στυλιανουδάκη ένα εξαιρετικό μενού 12 πιάτων.

Ο Ιταλο-αργεντίνος σεφ εκφράζει το terroir της γαλλικής Ριβιέρας με την ελευθερία ενός auteur που δεν γνωρίζει σύνορα και οι δημιουργίες του συναρπάζουν. Ανάμεσα στα πιάτα του μενού υπάρχουν μερικά που τα έχω δοκιμάσει στο «Mirazur» και με έχουν ενθουσιάσει. Να, σαν το στρείδι που το φανταστικό του ιώδιο αναδύεται μέσα από τη γλύκα αχλαδιού William σε μια εναλλαγή υφών και εντάσεων, η το περίφημο «Naranjo en flor», έναν συγκλονιστικό ηλιόλουστο συνδυασμό κρέμας σαφράν με ντελικάτο αφρό αμυγδάλου και διάφορες υφές πορτοκαλιού να παιχνιδίζουν σε σορμπέ, σιρόπι, κρυστάλλινο δίσκο και σκόνη.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης θα βάλει τη δική του πινελιά στο menu degustation με πιάτα σαν τα αυγά με κρέμα στάκας και χαβιάρι beluga, και ο σούπερ πρωτότυπος συνδυασμός ντομάτας με σοκολάτα, «χαβιάρι» ελαιολάδου, και παγωτό φέτα. Όσοι θέλετε να νοιώσετε κορυφαία εμπειρία σπεύσατε να κρατήσετε θέση στο 22890 25303.