ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall»

Από -
Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall» - Χρυσοί Σκούφοι

Στο αρχοντικότερο ρεστοράν της Αθήνας ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει κυνήγι με φινέτσα κι ένταση.

Μην ξεγελιέστε από λίγες ηλιόλουστες ημέρες... Συνήθως Μάρτη μήνα χιονίζει στην Αθήνα. Οπότε με το κρύο, που σίγουρα θα μας ξαναχτυπήσει την πόρτα σύντομα, ταιριάζει γάντι το κυνήγι. Πόσο μάλλον, όταν αυτό αποτελεί τη γαστρονομική πρόταση ενός χρυσοσκουφάτου εστιατορίου όπως το «Tudor Hall». Μέχρι το τέλος του μήνα, λοιπόν, ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μας ετοιμάζει τέσσερις διαφορετικές σπεσιαλιτέ κυνηγιού, που έχουν γραμμένο στην ούγια το συνδυασμό φινέτσας κι έντασης. Ο σεφ διαλέγει προσεκτικά τις πρώτες ύλες και το κυνήγι προέρχεται από φάρμες στην Ελλάδα και sτο εξωτερικό, οπότε μπορείτε να το ευχαριστηθείτε με ήσυχη τη συνείδησή σας.

Η πιο ελαφριά πρόταση του μενού είναι η ψητή φραγκόκοτα, στην οποία εκτός από τη φινετσάτη γεύση χαίρεσαι και την αρχοντιά του old fashioned σερβιρίσματος, καθώς την επιδεικνύουν μέσα σε χάλκινη κατσαρόλα και στη συνέχεια την κόβουν μπροστά σου και σου σερβίρουν στήθος και μπούτι. Το ντελικάτο της κρέας –ένα πιο νόστιμο κοτόπουλο– με την τραγανή πέτσα περιχύνεται με μια φανταστική ντεμιγκλάς φραγκόκοτας και συνοδεύεται από μια φινετσάτη μουσελίν πατάτας αρτυμένη με σαφράν, γκλασαρισμένα πεκάν, ελιές Καλαμών και ρόκα, όπως και από ένα γλυκόξινο τσάτνεϊ από φιρίκι. Απολύτως ταιριαστό αυτό το σερβίρισμα με τη light side of luxury αύρα που αποπνέει το «Tudor Hall»…

Τα πιάτα του ειδικού μενού ανεβαίνουν κατόπιν σε ένταση. Τα χειροποίητα ραβιόλια γεμίζονται με το γευστικό κρέας του λαγού, που σιγομαγειρεύεται επί οκτώ ώρες (μπρεζέ), αφού προηγουμένως μαριναριστεί ένα βράδυ σε Κατώγι Αβέρωφ και ξινόγαλο. Το ελάφι σερβίρεται με δύο σάλτσες, μία ντεμιγκλάς και μία κόκκινων φρούτων για οξύτητα. Το δε αγριογούρουνο καρυκεύεται με κερκυραϊκά σπετσερικά και γαρνίρεται με πέστο ρίγανης. Η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης, τέλος, ­αποτελεί το απόλυτο γοητευτικό εξτραδάκι.

Δοκιμάστε τα

Λαγός

Ένας ευτυχής συνδυασμός, στον οποίο τα εξαιρετικά χειροποίητα ραβιόλια γεμίζονται με γευστικό κρέας λαγού που σιγομαγειρεύεται επί οκτώ ώρες (μπρεζέ) και στη συνέχεια συνδυάζονται όμορφα με αγκινάρες και μυρωδάτη τρούφα.

Ελάφι

Το τρυφερό φιλέτο, σε άψογο σενιάν, ταιριάζει γάντι με τη δύναμη τραγανών παντζαριών, τη γλύκα της μαϊντανόριζας και το κάστανο. Η σάλτσα κρασιών Port και Syrah με μια ιδέα σοκολάτας «γράφει» απόλαυση.

Αγριογούρουνο

Η πιο ρουστίκ, παραδοσιακή πρόταση σε ένα φανταστικό στιφάδο, που σπινθηρίζει νοστιμάδα, έχοντας μια όσο πρέπει ξιδάτη σάλτσα κόκκινου κρασιού με ρίγανη, σελινόριζα και κρεμμυδάκια.