ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet

Από -
Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - Χρυσοί Σκούφοι

Οκτώ σεφ, βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού 13ου Sani Gourmet και ετοιμάζονται να σύρουν γαστρονομικό χορό στα εστιατόρια του εμβληματικού Sani Resort της Χαλκιδικής από τις 10 μέχρι και τις 14 Μαΐου.

Thomas Bühner

Ένας από τους ελάχιστους συμπατριώτες του που κατέχει την ύψιστη διάκριση των τριών αστεριών παραμένει αμετανόητος εραστής της υψηλού επιπέδου πρώτης ύλης (και της εξαιρετικής της γεύσης), την οποία μετουσιώνει σε φινετσάτες δημιουργίες.

Fredrik Berselius

Ο διάστερος και μεγαλωμένος στη Σουηδία σεφ είναι από τους κυριότερους εκφραστές της καυτής new Nordic κουζίνας στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, δίνοντας δυνατά δείγματα του ταλέντου του στο νεοϋρκέζικο εστιατόριο «Aska».

Greg Malouf

Ο διάστερος Αυστραλός σεφ με την πολυπολιτισμική καταγωγή θεωρείται αυθεντία στην κουζίνα της μέσης Ανατολής, την οποία ξεκίνησε να συστήνει στη μακρινή πατρίδα του μέχρι το 2014, που δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Ντουμπάι.

Manjunath Mural

Είναι ο σεφ που απέσπασε το πρώτο αστέρι για την ινδική κουζίνα στην απέραντη χώρα της και παραμένει ένας γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης πλευράς της, μαγειρεύοντας με έμπνευση αλλά και σεβασμό στην παράδοση.

Tagaki Kazuo

Την εξαιρετικά πολύπλοκη κουζίνα του Κιότο –με παραδόσεις αρκετών εκατοντάδων ετών- υπηρετεί επάξια ο διάστερος Tagaki Kazuo, συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια και αρμονία στο εστιατόριο του «Kyoto Cuisine Takagi».

Rafa Costa e Silva

Με θητεία σε ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά εστιατόρια του κόσμου, ο αστεράτος σεφ εκπλήρωσε πριν λίγα χρόνια ένα όνειρο ζωής, ανοίγοντας το δικό του εστιατόριο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου ξετυλίγει μοναδικά τα μυστικά της βραζιλιάνικης κουζίνας.

Simon Rogan

Ο διάστερος σεφ θα παρουσιάσει ένα μενού με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και τη γεύση σε ρόλο πρωταγωνιστή, πιστό στη farm to table φιλοσοφία του, την οποία άλλωστε «καλλιεργεί» συστηματικά στις αγγλικές εξοχές της Cumbria.

Stephanie Le Quellec

Από τις πιο δυναμικές εκπροσώπους του γαστρονομικού στερεώματος της Γαλλίας, η διάστερη σεφ εκφράζει το μοντέρνο πρόσωπο της γαλλικής κουζίνας αφήνοντας τα υλικά, όπως λέει, να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν».