ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο διάστερο «Antica Osteria Cera» η ποιότητα της πρώτης ύλης γίνεται τέχνη

Στο διάστερο «Antica Osteria Cera» η ποιότητα της πρώτης ύλης γίνεται τέχνη - Χρυσοί Σκούφοι

Γνωστό για την ποιότητα των θαλασσινών, το φημισμένο εστιατόριο Antica Osteria Cera με 2 αστέρια Michelin επιβεβαιώνει ότι, όταν η εξαιρετική πρώτη ύλη συνδυάζεται με τη σωστή τεχνική, μαγεύει τον ουρανίσκο.

Γνωστό για την ποιότητα των θαλασσινών, τα οποία αναδεικνύει με μίνιμαλ πινελιές, το φημισμένο εστιατόριο «Antica Osteria Cera», με 2 αστέρια Michelin, στο Lughetto, 32 χιλιόμετρα έξω από την Βενετία επιβεβαιώνει ότι όταν η εξαιρετική πρώτη ύλη συνδυάζεται με τη σωστή τεχνική μαγεύει τον ουρανίσκο.

Στον μοντέρνο χώρο με τις μεγάλες ροτόντες, με τα υπέροχα λευκά λινά κολλαρισμένα τραπεζομάντηλα που έρχονται σε ωραία αντίθεση με τις πορτοκαλί αναπαυτικές καρέκλες, μας υποδέχτηκε η γλυκύτατη και εξυπηρετικότατη κυρία Simonetta, υπεύθυνη στην σάλα και σύζυγος του chef Lionello Cera.

Ήδη από το καλοσώρισμα, κάνει αίσθηση το πολύ φίνο το βιολογικό ελαιόλαδο συνοδευόμενο από ζεστά ψωμάκια, από τα οποία ξεχωρίσαμε αυτό με χόρτο παντζάρι. Ραφινάτα μαριναρισμένες οι ωμες καραβιδες με λαδι και εσπεριδοειδή, ενώ ιδιαίτερο πιάτο οι γαρίδες alla carbonara με αγκινάρες και café πολύ ωραίος συνδυασμός και παρουσίαση. Επίσης, από τα πρώτα, το risotto al dente με γαρίδες και σαμπάνια ήταν νοστιμότατο, ενώ πρωτότυπη ιδέα βρήκαμε και τα μακαρόνια Bigoli με ζωμό από σαρδέλα και αφρό από μπύρα.

Από τα κυρίως μας ενθουσίασε το σαλάχι σιγοβρασμένο με βερμούτ και μουστάρδα αναδεικνύοντας όλη τη γεύση και τα αρώματα. Ο αστακός catalana ήταν ζουμερός με ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες και μυρωδικά. Το καλύτερο πιάτο ήταν όμως οι καραβίδες μαγειρεμένες σε χοντρό αλάτι παρουσιασμένες σαν στρατιωτάκια, άψογα ψημένες. Από το vegetarian menu μας εντυπωσίασε το burger με φακές, κουνουπίδι και μαγιονέζα με miso.

Από γλυκά το γκασπάτσο από κόκκινα φρούτα συνοδευόμενο από παγωτό με αφρό μουστάρδας ήταν πραγματικά θεσπέσιο. Εντυπωσιακότατη ήταν και η ποικιλία μικρών γλυκων σαν γλυπτά μινιατούρες, και ο λουκουμάς με σαμπαγιόν απίθανος.

Highlight η λίστα των κρασιών με εξαιρετική ποικιλία ιταλικών και γαλλικών κρασιών, ενώ το προσωπικό ήταν πολύ εξυπηρετικό.

Στο εστιατόριο «Antica Osteria Cera» η ποιότητα γίνεται τέχνη, τα πιάτα πολλές φορές θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής. Ο συμπαθέστατος chef Lionello Cera φωτογραφήθηκε για εμάς με τη γυναίκα του και μας εκμυστηρεύθηκαν ότι το καλοκαίρι θα τους συναντήσουμε στην ταράτσα του φημισμένου ξενοδοχείου Excelsior στο Lido στη Βενετία. Σίγουρα θα τους επισκεφθούμε.

Δέσποινα Ολυμπίου