ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

8 ιδέες για πασχαλινό gastro-hopping στις Κυκλάδες

Από -
8 ιδέες για πασχαλινό gastro-hopping στις Κυκλάδες - Χρυσοί Σκούφοι

Αν σχεδιάζετε να πείτε το «Χριστός Ανέστη» σε κυκλαδίτικο τερέν, ιδού μια επιλογή από βραβευμένα εστιατόρια που έχουν κιόλας ανοίξει τις πόρτες τους από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη μέχρι την Τήνο και τη Σύρο.

«Alios Ilios» (Σαντορίνη)

Στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa» ρεμβάζεις τη θέα στα υπέροχα χρώματα του ηλιοβασιλέματος της Οίας και απολαμβάνεις γεύσεις με κρητικό κι ευρύτερα ελληνικό πρόσημο. (2897502151)

«Μαραθιά» (Τήνος)

Ανανεωμένη μας υποδέχεται φέτος η γαλήνια βεράντα πάνω στη θάλασσα του Αγίου Φωκά. Στα οπωσδήποτε τα εξαιρετικά χειροποίητα αλίπαστα και ό,τι άλλο σας προτείνει ο Μαρίνος Σουράνης από τη γη και τα νερά της Τήνου. (228302324)

«Κουκούμαβλος» (Σαντορίνη)

Από τη μία η συναρπαστική θέα στην Καλντέρα των Φηρών και από την άλλη οι ανατρεπτικές γαστρονομικές συνθέσεις του sui generis Νίκου Πουλιάση, που αυτές τις ημέρες εντάσσει στο μενού κάποιες προτάσεις με παραδοσιακό χρώμα. (2286023807)

«Lycabettus Restaurant» (Σαντορίνη)

Με μοναδική θέα στην Καλντέρα της Οίας, ο ταλαντούχος σεφ Παύλος Κυριάκης κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη στο χρυσοσκουφάτο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Andronis Luxury Suites». (2286072041)

«Ηλιοβασίλεμα» (Σύρος)

Στο πνεύμα των ημερών, ο chef patron Κώστας Μπουγιούρης σερβίρει δύο ειδών μαγειρίτσες –μία κλασική  και μία με πεσκανδρίτσα και σταμναγκάθι–, ενώ το Πάσχα ανάβει θράκες δίπλα στη θάλασσα του Γαλησσά. (2281043325)

«Κυρα-Ρόζα» (Σαντορίνη)

Πολύ κοντά στα Φηρά, στον εσωτερικό δρόμο προς την Οία, φημίζεται για την πραγματική σπιτική κουζίνα της και τις αρκετές πρώτες ύλες παραγωγής της οικογένειας. Τοπικές σπεσιαλιτέ και κάποιες πασχαλινές. (2286024378)

«Το Θαλασσάκι» (Τήνος)

Η ταλαντούχα Αντωνία Ζάρπα έχει κάνει το εστιατόριό της σημείο αναφοράς. Οι σοφιστικέ ελληνικές γεύσεις της έχουν ρίζες στην τηνιακή παράδοση και σερβίρονται σε μια προβλήτα στον όρμο Υστερνίων, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. (2283031366)

«Kenshō» (Μύκονος)

Στο πνεύμα των ημερών συντονίζονται τα γαστρονομικά εστιατόρια των ξενοδοχείων «Kenshō» στον Ορνό και στην κοσμική Ψαρού (φωτό), όπου το μεσημέρι της Κυριακής θα σερβιριστεί εορταστικό πασχαλινό γεύμα. (2289029002)