ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγειρίτσα σπέσιαλ σε τρία δημοφιλή εστιατόρια

Από -
Μαγειρίτσα σπέσιαλ σε τρία δημοφιλή εστιατόρια - Χρυσοί Σκούφοι

Πιάτο φετίχ απ αυτά που υλοποιούν την πασχαλινή ιεροτελεστία της Άνοιξης, την χαιρόμαστε  στην κλασσική της μορφή αλλά δεν λέμε όχι σε μια ωραία παραλλαγή της.

Ιδού λοιπόν τι συμβαίνει σε τρία δημοφιλή εστιατόρια που καλλιεργούν σύγχρονες μορφές της ελληνικής κουζίνας. Οι «Μαγικές Κατσαρόλες» και το «Balcony» κάνουν μεν την κλασσική μαγειρίτσα αλλά την προτείνουν και vegetarian με μανιτάρια, το πρώτο με champignon και πλευρώτους και το δεύτερο με κανθαρέλες. Τα μενού συμπληρώνονται και με άλλα πασχαλιάτικα εδέσματα που στις μεν «Μαγικές Κατσαρόλες» σημαίνουν αρνί στη γάστρα, κατσικάκι φρικασέ, τζιγεροσαρμάδες, φριγαδέλια, κοκορέτσι, γαρδουμπάκιαεκτός από το σουβλιστό αρνί, στο δε «Balcony» καρπάτσιο από γλώσσα αρνιού με βινεγκρέτ κατσικίσιου τυριού, ανάμεικτη σαλάτα με πορτοκάλι και κατίκι Δομοκού, αρνάκι μπρεζέ με πουρέ αγγινάρας και τσουρέκι εκμέκ με κρέμα μαστίχας. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και στο σπίτι κλείνοντας από πριν τα εδέσματα που θέλετε.

Ο «Τηλέμαχος Athens» τώρα ενώνει εις σάρκα μία τη μαγειρίτσα και το φρικασέ, και ο Γιώργος Τσιλιγκίρης σερβίρει ξεκοκαλισμένο αρνάκι γάλακτος με μαρούλι και σάλτσα αβγολέμονο που κάνει μεγάλη επιτυχία. Αρνάκι, πρόβατο, ζυγούρι κλέφτικο στη λαδόκολλα με κεφαλίσιο τυρί και σκόρδο και πολλά άλλα θα κεντήσουν την ελληνική κρεατοφαγία.