ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το γεμάτο καλοκαίρι του Νίκου Φωτιάδη

Από -
Το γεμάτο καλοκαίρι του Νίκου Φωτιάδη  - Χρυσοί Σκούφοι

Με ένα μπαράζ από consulting σε εστιατόρια περιοχών υψηλού τουριστικού προφίλ αλλά και στο εξωτερικό συναντάει την καλοκαιρινή σεζόν ο σεφ Νίκος Φωτιάδης.

Στη Μύκονο, αναλαμβάνει το εστιατόριο «Φτελιά» στην παραλία της Φτελιάς. Πλήρως ανακαινισμένο από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Βαρβέρη (των Interni), σε συνεργασία με τον Κύπριο επιχειρηματία Ανδρέα Αναστασιάδη, το εστιατόριο θα λειτουργεί από το πρωί και το μενού θα περιλαμβάνει κυρίως ψάρια, κατά το δυνατόν από την περιοχή, ψητά και μαγειρευτά με κυκλαδίτικες συνταγές, φαγητά στον ξυλόφουρνο και ψητά στη σχάρα. Chef de cuisine, o Γιώργος Κοδέλλας. Στη Μύκονο επίσης επιμελείται το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Wild by Interni» στον Καλαφάτη με αμιγώς ελληνική κουζίνα (μαγειρευτά και στο φούρνο) και chef de cuisine την Ξένια Μπουραζανίδου.

Αφήνοντας τις Κυκλάδες, περνάει στη Ρόδο όπου επιμελείται το εστιατόριο του γνωστού boutique ξενοδοχείου «Melenos Suites» στη Λίνδο. «Όλα παρασκευάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου και το μενού στηρίζεται στην τοπική ροδίτικη κουζίνα στην οποία ενσωματώνονται οθωμανικές γαστρονομικές επιρροές, αφού το νησί βρισκόταν υπό την κατοχή των Τούρκων από το 1522 έως το 1912, δηλαδή 390 χρόνια» μας λέει ο σεφ. Chef de cuisine, ο Άγγελος Μακρής.

«Melenos Suites»
«Melenos Suites»

Εκτός συνόρων τώρα, το καινούργιο εστιατόριο «Τheion», στο Guildford, λίγο έξω από το Λονδίνο φέρει επίσης της σφραγίδα του. Το εστιατόριο ανήκει σε δύο νεαρούς Ελληνες, τον Αντώνη Δεναξά και τον Ιωάννη Θεοδώρου (που «τρέχουν» στην ίδια περιοχή και το εστιατόριο «Meat the Greek») και το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο 200 ετών «Centenary Hall» (παλιά λεγόταν «Congregational Chapel»), που ανακαίνισαν εκ βάθρων.

Όπως μας είπε ο Νίκος Φωτιάδης, «θα υπάρχει άλλη κάρτα το μεσημέρι, με κλασική ελληνική κουζίνα, ενώ για το βράδυ, έχω σχεδιάσει μενού με άξονα τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Όλες οι πρώτες ύλες θα έρχονται από την Ελλάδα διότι ο στόχος μας είναι να περάσουμε στο κοινό μια ολοκληρωμένη ελληνική γαστρονομική εμπειρία». Head chef του εστιατορίου είναι ο ταλαντούχος Μάνος Ευσταθίου («Kiku» στο Κολωνάκι, «Ακρωτήρι» στο Ελληνικό, «The Sowl» στο Θησείο).