ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς είναι ένα δείπνο στο πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης;

Πώς είναι ένα δείπνο στο πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης; - Χρυσοί Σκούφοι

Το εστιατόριο «Under», στη Νορβηγίας, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία οπτικής και όχι μόνο εξοικείωσης με τον κόσμο της θάλασσας.

Φανταστείτε να περπατάτε σε μια εξέδρα στη θάλασσα, να μπαίνετε σε ένα μισοβυθισμένο κουτί –σαν σάουνα– και, αφού πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνια στο μπαρ, να κατεβαίνετε μια σκάλα 8 μέτρων για να βρεθείτε σε μια μεγάλη τραπεζαρία με θέα στο βυθό. Το εστιατόριο «Under», στην πόλη Lindesnes της Νορβηγίας, περίπου 400 χλμ. από το Όσλο, το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία οπτικής και όχι μόνο εξοικείωσης με τον κόσμο της θάλασσας.

Στα νορβηγικά, βέβαια, το όνομά του σημαίνει θαύμα και το ντιζάιν του το επιβεβαιώνει: η αρχιτεκτονική εταιρεία Snoehetta το σχεδίασε με παχύ τοίχο από σκυρόδεμα για να έχει αντοχή ακόμη και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και για να υποστηρίζει την καλλιέργεια μυδιών. Το set menu περιλαμβάνει 18 πιάτα, με τα θαλασσινά στο προσκήνιο φυσικά, έναντι € 380 το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών, ενώ τα τραπέζια είναι ήδη fully booked μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.