ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σουηδός Björn Frantzén νικητής των Best Chef Awards

Από -
Ο Σουηδός Björn Frantzén νικητής των Best Chef Awards - Χρυσοί Σκούφοι

Σεφ απ΄ όλο τον κόσμο ψηφίζουν για τον καλύτερο βραβεύοντας μέτρ της παγκόσμιας γαστρονομίας και όχι εστιατόρια.

Είναι τόσο δυναμική πλέον η παγκόσμια γαστρονομική σκηνή που ανθίζουν πια πολλές ξεχωριστές βραβεύσεις διεθνούς εμβέλειας. Τα βραβεία The Best Chef Awards -Top100 βραβεύουν από το 2017 τους καλύτερους σεφ στον κόσμο. Φέτος τα βραβεία απονεμήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου σε μια αστραφτερή τελετή στο Πανεπιστήμιο της Βακελώνης, με παρόντες σεφ από την Αμερική, το Μεξικό, την Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ολόκληρη την Ευρώπη. Στον διαγωνισμό που βραβεύονται οι σεφ σαν προσωπικότητες για την ξεχωριστή μαγειρική τους τέχνη και όχι τα εστιατόρια στα οποία μαγειρεύουν.

Νικητής λοιπόν και καλύτερος σεφ στον κόσμο για το 2019 αναδείχθηκε ο Σουηδός star chef Björn Frantzén ( 4ος πέρυσι) του ρεστοράν «Frantzén», που το 2016 είχε μαγειρέψει στην Αθήνα το μενού της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων. Δεύτερος αναδείχτηκε ο νικητής των βραβείων τις δύο προηγούμενες χρονιές Καταλανός Joan Roca (το «El Celler de Can Roca» έχει ανακηρυχθεί δύο φορές καλύτερο στον κόσμο) και 3oς o Ισπανός David Muñoz, ο 37χρονος με το κούρεμα Μοϊκανός που διαπρέπει ασυνήθιστα δημιουργικά στη Μαδρίτη στα «DiverXO» και «StreetXO».

Εντυπωσιακό άλμα έκαναν οι Mateu Casañas, Oriol Castro and Eduard Xatruch του «Disfrutar» που σκαρφάλωσαν μονομιάς στην 5η θέση κερδίζοντας ταυτοχρόνως το New Entry Award και το The Best Chef City Gourmet Award στην Βαρκελώνη. Το Rising Star Award κέρδισε η Pía León από το «Kjolle» στη Λίμα του Περού, το Best Chef Pastry Award ο Jordi Roca από το «El Celler de Can Roca», το Food Art Award ο Daniel Watkins του «St Leonards» στο Λονδίνο, το Best Chef Voted by Chefs Award ο Grant Achatz από το «Alinea» στο Σικάγο ο οποίος κατέλαβε και την 4η θέση στο Top100, ενώ το Chef Legend Award ο κορυφαίος Γερμανός Eckart Witzigmann. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.thebestchefawards.com/top100-1.