ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

6 κλειδιά απόλαυσης στην Άφησσο

Από -
6 κλειδιά απόλαυσης στην Άφησσο - Χρυσοί Σκούφοι

Το εστιατόριο του κουκλίστικου boutique hotel του Πηλίου μας υποδέχτηκε ανανεωμένο, με νέα chef, κινούμενο πάντα στα μονοπάτια του Γιάννη Μπαξεβάνη…

Τα έξι μοναδικά δωμάτια-σουίτες των «6 Κλειδιών», συν μια μεγάλη σουίτα, βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, από το οποίο τα χωρίζει μια κατάφυτη βεράντα, στην παραλία Καλλιφτέρη. Η ρομαντική διακόσμηση, οι ζεστές λεπτομέρειες, η άνεση, η ιδιωτικότητα κάνουν αυτό το ξενοδοχείο, που δημιουργήθηκε πάνω σ΄ένα παλιό ναυπηγείο, μοναδικό στο είδος του. Το πακέτο συμπληρώνεται από το εστιατόριο, στο οποίο το ζεύγος Καρρά έδωσε από την αρχή τη σημασία που έπρεπε -και δικαιώθηκε, καθώς διακρίνεται επί σειρά ετών με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Πάντα με την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη, φέτος την κουζίνα ανέλαβε η Αντωνία Κονόμη, από την ομάδα του καταξιωμένου chef. Mαζί με μια άξια ομάδα, εκτέλεσαν ένα μενού που βασίστηκε σε συνταγές δικές της και του Μπαξεβάνη, με τη δική της απόδοση. Αρκετές προτάσεις κυρίως σε ψάρι, χωρίς να λείπει το κρέας, καθώς και πιάτα ημέρας, δίνουν επιλογές στους τακτικούς θαμώνες, αλλά και ευκαιρία να ξεδιπλώσει η chef τις δεξιότητές της. Όλα νόστιμα, με την πρωτοκαθεδρία στα καλά υλικά.

Τον τόνο δίνουν στα πιάτα τα μυρωδικά, τα χόρτα, τα λαχανικά, όσα γίνεται από την περιοχή, αλλά και πολλά από την Κρήτη, που η chef είχε γνωρίσει στην προηγούμενη θητεία της. Κυριαρχεί η ελαφράδα και η κομψή νοστιμιά.

Από τα πρώτα πιάτα, πρωτότυπο και πολύ νόστιμο το τραγανό τηγανητό καλαμαράκι, που τυλίγεται σε λεπτή πίτα από χαρούπι μαζί με χόρτα, μους ταραμά, δυόσμο και τοματίνια κονφί. Κλασική αξία της κουζίνας του Μπαξεβάνη η λεπτή χορτόπιτα με φύλλο χαρουπιού και άγρια αρωματικά χόρτα, ψημένη στη σχάρα.

Ενδεικτικό πιάτο, το ψάρι σωτέ με σάλτσα λευκού κρασιού και πουρέ κουνουπιδιού, που συνοδεύεται έξοχα από ένα δροσερό «ταμπουλέ» ντομάτας και αβγοτάραχου. Στο ίδιο μήκος κύματος, δοκιμάσαμε το φιλέτο από φαγκρί φρικασέ, με μυρωδάτη κρούστα πορτοκαλιού επάνω σε λάπαθα, μάραθα και άλλα χόρτα, με πυκνό, νόστιμο αβγολέμονο.

Πρωτότυπη κι επιτυχημένη η απόδοση του «Κόκορα παστιτσάδα» (του φίλου Jérome Serres, όπως αναφέρεται στον κατάλογο). Ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά από το καλομαγειρεμένο πουλερικό, με γεύση που σε πάει στην παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή: το χοντρό μακαρόνι έχει τυλιχτεί σε σπείρες πάνω από το κρέας, με λίγη μπεσαμέλ ανάμεσα, σε μια μίνιμαλ αρτίστικη παρουσίαση.

Από τα γλυκά, βαθιά σοκολατένια γεύση βγάζει η σούπα σοκολάτας, σε ωραίο συνδυασμό με μους δυόσμου και σορμπέ φράουλας, πρωτότυπη η «μπουγάτσα με λεμόνι» με το αέρινο φύλλο και δυνατή ανατολίτικη γεύση η «διλογία μπακλαβά», που συνδυάζει ξερά φρούτα με ξηρούς καρπούς απολαυστικά.

«6 Κλειδιά» | Άφησσος Πηλίου | 2423 033721