ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Clochard», η διαχρονική αξία στην εστίαση της Θεσσαλονίκης

Από -
«Clochard», η διαχρονική αξία στην εστίαση της Θεσσαλονίκης - Χρυσοί Σκούφοι

Κλασικό και πάντα ανανεωμένο, το αγαπημένο εστιατόριο της συμπρωτεύουσας αποτελεί σημείο αναφοράς για εξαιρετικές γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Συνώνυμο με το καλό φαγητό και την εγκάρδια εξυπηρέτηση, το θρυλικό πλέον «Clochard» καταφέρνει 40 χρόνια τώρα, να αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης, είτε για χαλαρό γεύμα μεταξύ φίλων, είτε για μια καλή βραδινή έξοδο, ενώ καθημερινά θα δει κανείς εκεί τις μεσημεριανές ώρες και τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. Στο ευχάριστο, διακριτικά πολυτελές περιβάλλον, με κυρίαρχο το ανοιχτόχρωμο ξύλο, δημιουργείται η ζεστή ατμόσφαιρα bistrot. Σε αυτό συμβάλλουν οι έμπειροι ενορχηστρωτές της σάλας, με τον δημιουργό και ψυχή του εστιατορίου Γιώργο Βασίλογλου να υποδέχεται σε ρόλο οικοδεσπότη γνωστούς και νέους πελάτες. Στα χνάρια του, τα τελευταία χρόνια, ο υιός Αλέξανδρος, που έχει αποφασιστικό ρόλο.

Το μενού του chef Κωνσταντίνου Φούρναρη παντρεύει την ελληνική κουζίνα και τις ρίζες στην παράδοση με σύγχρονα πιάτα, ακολουθώντας τις εποχές και τις τάσεις. Τώρα, στη λίστα του «Clochard» βρίσκονται μόνιμα τα πιάτα-βεντέτες του, σαν τους διάσημους λαχανοντολμάδες, το αρνάκι με μελιτζάνα χουνκιάρ, τα μάγουλα σφυρίδας με χειμωνιάτικα λαχανικά ή απλά, το πάντα φρέσκο ψάρι ημέρας, όπως το θέλετε. Πιάτα με άρωμα παράδοσης και πιστούς φίλους, όπως το παστίτσιο με κρέμα πατάτας και σάλτσα μανιταριών, εναλάσσονται με πιάτα της σύγχρονης κουζίνας σαν το ταρτάρ τόνου με αβγοτάραχο ή ένα νόστιμο κόκκορα σε κρούστα μανιταριών, που συνοδεύεται από ριζότο «γεμιστά», αφρό φέτας και φρέσκια τρούφα.

Πιάτο-υπογραφή του μενού, ο «μπακαλιάρος α λα Πολίτα», έξυπνο ταίριασμα, με το ψάρι να συνοδεύεται από λεμονάτη κρέμα αγκινάρας και θαλασσινά. Από την άλλη, την εποχή σημαδεύει ένα πιάτο σε γαλλικό κλίμα, το εξαιρετικά ψημένο στήθος πάπιας με κάστανο, κυδώνι, σοκολάτα και σάλτσα κρασιού ή το εξ ίσου «γιορτινό» φρέσκο φουά γκρα σοτέ, που συνοδεύεται από κυδώνι, φρούτα του δάσους και «Ferrero Rocher».

Ανάμεσα στα ξεχωριστά γλυκά, δεν μπορώ να ξεπεράσω το «Πορτοκάλι», που δεν είναι άλλο από τις κλασικές crépes Suzette, ραντισμένες με Grand Marnier, αξεπέραστη αξία της γαλλικής patisserie.