ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολαυστική χειμερινή κρεοφαγία κάτω από τον θόλο του «Dome Real Cuisine»

Από -
Απολαυστική χειμερινή κρεοφαγία κάτω από τον θόλο του «Dome Real Cuisine» - Χρυσοί Σκούφοι

Με ένα μενού που υμνεί το καλό κρέας και τα σύνθετα πιάτα με βαθιά γεύση, το γεύμα στο χειμωνιάτικο «Dome» είναι εμπειρία.

Τα δυο επίπεδα της εντυπωσιακής αίθουσας του «Dome Real Cuisine», κάτω από τον τεράστιο θόλο που διαχέει χαρούμενο φως και θέα στη μεγάλη πισίνα, είναι ιδανικό σκηνικό για ένα χειμωνιάτικο γεύμα με τα δουλεμένα πιάτα του executive chef Στέφανου Σταμίδη. Το στίγμα δίνει από την αρχή το ωριμαντήριο-ξηραντήριο, που δεσπόζει στη σάλα του εστιατορίου, ενώ σπουδαίος και ο ρόλος του μαντεμένιου φούρνου Bertha, με βιολογικό κάρβουνο. Τα επιλεγμένα κρέατα σε διάφορες κοπές, αλλά και τα βιολογικά λαχανικά από τον βιολογικό κήπο Dome garden, αποτελούν τη βάση της κουζίνας που προσφέρεται εδώ.

Cote de veau, prime rib eye, πικάνια από black angus Creecstone farm, αλλά και σταβλίσια μπριζόλα από «ξανθόχρωμη ελληνική» 60 ημερών ωρίμανσης μεταξύ άλλων, με άψογο ψήσιμο, θα είναι σίγουρα μια από τις επιλογές. Ωστόσο και το υπόλοιπο μενού, όπως και τα πολλά πιάτα ημέρας, κρύβουν διαμαντάκια, αρχίζοντας από ορεκτικά σαν το ζεστό tiramisu με μανιτάρια, γλυκάδια, κρέμα τοπιναμπούρ και espresso.

Ο Στέφανος Σταμίδης κάνει πολύ πετυχημένους συνδυασμούς υλικών σε πιάτα πρωτότυπα, συχνά με κάποιες ελληνικές αναφορές. Στα «οπωσδήποτε» η πεντανόστιμη πάπια Βαυαρίας, έξοχα ψημένη, με πουρέ γλυκοπατάτας και αρώματα «μελομακάρονο» ή το σιγοψημένο κατσικάκι, που συνοδεύεται υπέροχα από μια μικρή τάρτα λεμονιού με χόρτα και κατσικίσιο τυρί. Μένοντας στα κρεατικά, τα μάγουλα χοιρινού iberico και pluma μέσα σε λάχανο, μαζί με αφρό πατάτας, γλασαρισμένες πίκλες λάχανου με μήλο και σάλτσα μουστάρδας, είναι must taste.

Στα πιάτα ημέρας συναντάμε συχνά και αρκετή θάλασσα: βελουτέ κακαβιά με φύκια και κρόκο Κοζάνης, νόστιμο σουπιόρυζο με τηγανητή γαρίδα, κρέμα σκόρδου και σπαράγγια θαλάσσης, φιλέτο τόνου στα κάρβουνα με πουρέ από φασόλια πιάζ και αγιορείτικο κρεμμυδόζουμο είναι πιάτα που μας ταξιδεύουν σε ελληνική παράδοση.

Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, Ξεν. «Nikopolis Hotel Thessaloniki», Θεσσαλονίκη, 2310/401092