ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψάρι για χειροκρότημα στους Χρυσούς Σκούφους

Ψάρι για χειροκρότημα στους Χρυσούς Σκούφους - Χρυσοί Σκούφοι

Το εξαιρετικό diner de gala που ακολούθησε ύστερα από την τελετή απονομής των φετινών Χρυσών Σκούφων στο ξενοδοχείο "Athenaeum InterContinental" εντυπωσίασε τους προσκεκλημένους με τις ανατρεπτικές σπεσιαλιτέ που δημιούργησαν από κοινού ο Jacob Jan Boerma και ο Παύλος Κυριάκης. Ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας οφείλεται ασφαλώς στην υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη που προσέφερε η εταιρεία-συνώνυμο του φρέσκου ψαριού στη χώρα μας Rokakis Fish.

Η ιστορία της ξεκινά το 1932 από το μικρό χωριό Καστέλι Κισσάμου της Κρήτης, όταν ο προπάππους της οικογένειας έκανε με την ανεμότρατά του τα πρώτα θαλασσινά βήματα μιας πορείας που αποδείχτηκε συναρπαστική. Με αφετηρία την Κρήτη λοιπόν, η Rokakis Fish εξελίχθηκε τα επόμενα χρόνια σε μια πρότυπη οικογενειακή επιχείρηση τριών γενεών, με δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί έξω από τα στενά όρια όχι μόνο της Μεγαλονήσου αλλά και της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι την άλλη άκρη της γης.

Παράλληλα, έχει συνάψει βαθιά σχέση με τον κόσμο της γαστρονομίας, αποτελώντας βασικό προμηθευτή νωπών αλιευμάτων σε μια εκλεκτή γκάμα ξενοδοχείων, εστιατορίων αλλά και απαιτητικών σεφ που αναζητούν με πάθος την κορυφαία πρώτη ύλη της θάλασσας. Για την 31η απονομή των Χρυσών Σκούφων, η Rokakis Fish διάλεξε όλα τα ψάρια του μενού που στα χέρια των guest chefs της βραδιάς μετατράπηκαν σε αλησμόνητες δημιουργίες και εντυπωσίασαν όσους είχαν την ευκαιρία να τις γευτούν.