ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Abaton»: Tριπλή γαστρονομική εμπειρία στη Χερσόνησο

Από -
«Bony Fish» - Χρυσοί Σκούφοι
«Bony Fish»

Το πολυτελές «Abaton Island Resort and Spa» λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στη Χερσόνησο της Κρήτης και ήδη έχει στήσει το γευστικό τερέν του, παίζοντας δυναμικά σε τρία διαφορετικά ταμπλό, που αφορούν το ψάρι, το κρέας και την κρητική κουζίνα.

Υπεύθυνος για τα διαφορετικά εστιατόρια και μενού είναι ο νεαρός σεφ Ζήνωνας Χριστοφορίδης. Οι γνώσεις, η εμπειρία και το πάθος του για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική φαίνεται από τα πρώτα λεπτά που θα συζητήσεις μαζί του. Στους υπόγειους χώρους του πρωτοποριακού και φινετσάτου luxury ξενοδοχείου, έχει δημιουργήσει έναν εντυπωσιακό χώρο προετοιμασίας, συντήρησης και αποθήκευσης των υλικών. Από εκεί ξεκινήσαμε να ανακαλύπτουμε την οργανωμένη δουλειά του, την ποιότητα των υλικών και τις ρίζες έμπνευσης των πιάτων.

Πρώτη γαστρονομική στάση στο «Bony Fish», που έχει σε πρώτο ρόλο τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Το μενού χωρίζεται στις επιλογές σε ωμά, σε ψητά ψάρια και σε μαγειρευτά με μικρές τσαχπινιές. Από αυτά που δοκιμάσαμε το καρπάτσιο του τόνου και το ceviche λαβράκι ήταν αέρινα και ισορροπημένα. Αγαπημένο μας πιάτο η ζουμερή σφυρίδα, που σερβίρεται με μαριναρισμένη αγκινάρα. Αξίζει επίσης η μακαρονάδα με τον αχινό: έχει ωραία βουτυράτη αίσθηση και την ίδια στιγμή αφήνει ως επίγευση μια δροσερή αλμύρα.

Αν έχετε αδυναμία στο καλό και σιτεμένο κρέας το «WoW» θα σας εκπλήξει. Σε μια πανέμορφη ανοιχτή κουζίνα και με θέα τη μεγαλύτερη πισίνα του resort και την θάλασσα απολαμβάνεις πιάτα που αξιοποιούν την πρώτη ύλη και την παρουσιάζουν πιο δημιουργικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι το tartare από καρδιά φιλέτου μαριναρισμένη με καπνιστό ουίσκι, πατατάκια με καπνιστή πάπρικα και λάδι τρούφας. Στα σίγουρα η καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα με μαρμελάδα πιπεριάς και το αρνίσιο καρέ που σιγοψήνεται στο ξυλόφουρνο για εικοσιτέσσερις ολόκληρες ώρες.

Και από τις φινετσάτες εκδοχές κρεατοφαγίας πάμε σε πιο ρουστίκ προτάσεις στο τρίτο εστιατόριο το «Elemes», που είναι δίπλα στο κύμα και το μενού του είναι αφιερωμένο στην Κρητική παραδοσιακή κουζίνα. Εκεί θα φας σίγουρα αντικριστό, που λιώνει στο στόμα, με υπέροχες μεγάλες λεμονάτες πατάτες φούρνου, χοχλιούς μπουμπουριστούς, γιαπράκια, σφακιανές πίτες και αυγά με στάκα.

«Elemes»
«Elemes»

Το νέο πολυτελές resort επενδύει στην γαστρονομία και όπως φαίνεται έχει κάνει καλή έναρξη. Και τα τρία εστιατόρια είναι σε πολύ καλά spot, ανάμεσα σε πισίνες και στη θάλασσα. Συνολικά η μονάδα διαθέτει 70 πισίνες και 330 κλίνες, ανάμεσα τους 5 βίλες από 90 έως 200 τετραγωνικά.