ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολαυστικό φεστιβάλ γαρίδας στο «G.B. Roof»

Από -
Απολαυστικό φεστιβάλ γαρίδας στο «G.B. Roof» - Χρυσοί Σκούφοι

Μια γκουρμέ πεντάδα με ιδιαίτερα πιάτα που έχουν τις γαρίδες στο επίκεντρό τους είναι το θέμα του ένθετου «Shrimp & More» στην ταράτσα της  «Μεγάλης Βρεταννίας». Το δοκιμάσαμε και το χαρήκαμε.

Τα ειδικά γαστρονομικά αφιερώματα που κάνει η «Μεγάλη Βρεταννία» είναι από τα πιο πετυχημένα της πόλης διότι είναι δουλεμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια και συντονίζονται με την εποχή. O σεφ του εστιατορίου Δημήτρης Μπούτσαλης ξεκινάει λ.χ. το σπέσιαλ ένθετο που είναι αφιερωμένο στις γαρίδες με μια σούπα –πιο Δεκέμβριος δεν γίνεται- από κολοκύθα και κάστανο, που η πλούσια γεύση της αρωματίζεται με σπόρους κακάο και τρούφα, και έχει στη μέση του πιάτου ένα homemade τορτέλι γεμισμένο με τη θαλασσινή τους χάρη∙ μέσα από αυτό το κοντράστ οι γεύσεις ακούγονται σαν πετυχημένη συγχορδία, σκέφτομαι καθώς τις δοκιμάζω.

Η εποχική προσέγγιση των γεύσεων συνεχίζεται με σπεσιαλιτέ σαν τις ανάλαφρες γαρίδες τεμπούρα που συνδυάζονται με διαφόρων χρωμάτων παντζάρια, δίπλα τους μια ζεστή μαγιονέζα μανταρινιού δρα σαν τον ήλιο το χειμώνα και ένα γήινο πέστο από σταμναγκάθι και φέτα συμπληρώνει το τοπίο. Συνέχεια τους οι σιγομαγειρεμένες αγκινάρες φρικασέ με μανιτάρια, κάστανα, χόρτα και μυρωδικά δέχονται πάνω τους νόστιμες γαρίδες στη σχάρα και χτένια, σ ένα πιάτο χορταστικό σε γεύσεις και αρώματα. Σαν πρώτο πιάτο δοκίμασα επίσης ένα καρπάτσιο γαρίδας με μια ηλεκτρισμένη φρεσκάδα από το μαρινάρισμά της σε χαμομήλι και λεμόνι, σερβιρισμένο με γύρη και ένα πολύ πυκνό σαμπαγιόν γαρίδας.

Τα ζυμαρικά αρέσκονται στις θαλασσινές συνταγές αλλά η επόμενη σπεσιαλιτέ κατάφερνε να συνδυάζει την οικειότητα με το νακ∙ η σάλτσα με αυγοτάραχο και κουμκουάτ θέλει μια πάστα λεπτή και τα homemade φρέσκα ταλιολίνι με το σωστό κράτημά τους είναι ότι πρέπει, ενώ την ίδια στιγμή το πιάτο ελαφραίνει έχοντας πάνω του εκτός από ψητές και γαρίδες ταρτάρ. Το σπέσιαλ μενού Shrimp & More σερβίρεται καθημερινά από τη 13.00μ.μ. έως 13.15π.μ. μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.