ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ελαιόλαδο που έλαμψε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

© Άρης Ράμμος - Χρυσοί Σκούφοι
© Άρης Ράμμος

Εξαιρετικό μέχρι την τελευταία του σταγόνα, το ελαιόλαδο Άλτις έφερε με τη γεμάτη, αρωματική γεύση του τη νοστιμιά της Ελλάδας στο diner de gala των βραβείων που τίμησαν τους καλύτερους της ελληνικής γεύσης.

Εξαιρετικό μέχρι την τελευταία του σταγόνα, το ελαιόλαδο Άλτις έλαμψε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022, φέρνοντας στο diner de gala του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της ελληνικής γεύσης, τα φίνα αρώματα που κλείνει μέσα στο ισορροπημένο χρυσαφένιο του χρώμα. Μοσχοβολόντας πράσινη ελιά, ήταν το πρώτο πράγμα που σερβιρίστηκε στα τραπέζια του λαμπερού Makedonia Palace, προσθέτοντας στο ψωμί τη ντελικάτη φρουτάδα του, σαν ιδανικό προοίμιο των όσων είχαν ετοιμάσει οι σεφ της βραδιάς, Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρης Λαζάρου (από το εμβληματικό "Varoulko Seaside").

Συντονισμένοι με το μήνυμα της βιώσιμης θαλασσινής γαστρονομίας, οι πολυβραβευμένοι σεφ δημιούργησαν και μαγείρεψαν το μενού της τελετής απονομής με οικολογική ευαισθησία και έμφαση στην εξαιρετική γεύση, φέρνοντας στο προσκήνιο ψαράκια μικρά και ταπεινά κάθε είδους και στην εποχή τους, για να κλείσουν σε υψηλού επιπέδου σπεσιαλιτέ, τη γευστική δυναμική της Ελλάδας. Την ίδια δυναμική που συμπυκνώνει στη λαμπερή του στάλα και το ελαιόλαδο Άλτις. Κι όχι τυχαία, αφού ο μαγικός καρπός της ελιάς, που μεταμορφώνεται στο εμβληματικό ελαιόλαδο Άλτις, έρχεται από περισσότερους από τρεις χιλιάδες παραγωγούς από όλες τις ελαιοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας. Έτσι, προϊόν – ναυαρχίδα της Upfield, παγκόσμιου ηγέτη στην παραγωγή και διάθεση τροφίμων φυτικής προέλευσης, με ειδίκευση σε φυτικά spreads, αλλά και σε 100% vegan προϊόντα εναλλακτικά του τυριού, το Άλτις αποτέλεσε highlight της μεγάλης γιορτής της ελληνικής γεύσης για άλλη μια χρονιά.