ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Surprise γαστρονομικό πάρτυ σ ολόκληρο τον πλανήτη!

Από -
René Redzepi καί  Massimo Bottura - Χρυσοί Σκούφοι
René Redzepi καί Massimo Bottura

Αυτό το παγκόσμιο πάρτυ σε εστιατόρια όλου του κόσμου δεν έχει προηγούμενο… Το project
έχει ως εξής: 40 από τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς σεφ του πλανήτη συμμετέχουν στο «The Grand Gelinaz! Shuffle Two", πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετά από κλήρωση μεταναστεύουν για 3 μέρες σ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη, χωρίς να πάρει κανένα υλικό μαζί του και υλοποιεί την δική του γαστρονομική πρόταση ρουφώντας την ενέργεια του τόπου που πηγαίνει και αξιοποιώντας το τοπικό δυναμικό και την δημιουργική του κολεγιά με τον σεφ του εστιατορίου.

Albert Adria
Albert Adria

Αυτό σημαίνει ένα σπέσιαλ μενού 8 πιάτων για τον καθένα, που θα σερβιριστεί ταυτοχρόνως την 10η Νοεμβρίου μέσα σ ένα 24ωρο ξεκινώντας από το Σύδνεϋ και καταλήγοντας στο Σαν Φραντσίσκο περνώντας μέσα από 4 ηπείρους και 13 χώρες(Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ταϋλάνδη, Βραζιλία, Περού, Χιλή, Ηνωμένες Πολιτείες, Σλοβενία, Γαλλία, Μεγάλη Βρεταννία, Ιταλία, Δανία, Αυστραλία). Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το ποιος σεφ θα σου τύχει στο εστιατόριο που θα κλείσεις θα το μάθεις την τελευταία στιγμή οπότε μπορεί και να δεις να μαγειρεύει για σένα ο René Redzepi(«Noma»), ο Massimo Bottura(«Osteria Francescana»), ο Albert Adria(«Tickets») η κάποιο άλλο παγκόσμιας εμβέλειας αστέρι. Έκτος από αυτό, ένα άλλο παρόμοιο πάρτυ θα στηθεί στο 2άστερο εστιατόριο των Βρυξελών «Bon Bon».

Alex Atala
Alex Atala

Από την κουζίνα του θα παρελάσουν 20 διάσημοι σεφ που τα πιάτα τους θα εναλλάσσονται κάθε 3 ώρες σερβίροντας ένα μενού 10 πιάτων που θα καθένα θα συνδημιουργείται από ζευγάρια των δύο. Το 1ο γεύμα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της 10ης Νοεμβρίου και το 4ο και τελευταίο στις 3.00 το πρωί της επόμενης μέρας. Τις θέσεις που απομένουν γι αυτό το μοναδικό event μπορείτε να τις κλείσετε στο www.gelinaz.com