ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατρεπτικά ζευγαρώματα ανάμεσα σε ποτό και φαγητό στο «9 Βήτα»

Από -
Ανατρεπτικά  ζευγαρώματα ανάμεσα σε ποτό και φαγητό στο «9 Βήτα» - Χρυσοί Σκούφοι

Μια δυνατή γευστική εμπειρία μας περιμένει στο ωραίο μπαρ του Χαλανδρίου, όταν 4 ποτά συνδυάζονται φανταστικά με απροσδόκητους ευγενείς μεζέδες.

Ο πεζόδρομος της Θουκυδίδου στο Χαλάνδρι έχει μετατραπεί σε φυτώριο μπαρ, και το κουκλίστικο «9 Βήτα» ανάμεσα τους ξεχωρίζει. Πέρα από το χώρο, που ενώνει με πολύ γούστο, διαφορετικά υλικά όπως το ξύλο, το μέταλλο και η πέτρα, η όμορφη μπάρα είναι το επίκεντρό του. Ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος που την συντονίζει, έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Στον νέο κατάλογο- που τρέχει εδώ και λίγες μέρες- έχει εμπνευστεί από ταινίες, βιβλία και τραγούδια και έχει δημιουργήσει δεκατέσσερις συνταγές, τόσο δουλεμένες, που η ιστορία τους κυλάει στον ουρανίσκο. Αυτό που ξεχωρίζει όμως στην νέα πρόταση του «9 Βήτα» και αξίζει ειδική μνεία, είναι τα ανατρεπτικά ζευγαρώματα, ανάμεσα σε εμβληματικά ποτά και πολύ νόστιμα εδέσματα.

Ο Κωνσταντίνος προτείνει τέσσερα ζευγάρια που χτυπάνε φλέβα πρωτοτυπίας και αποτελούν γευστική εμπειρία. Το στιβαρό Jack Daniel’s Single Barrel λ.χ. συνοδεύεται από κατσικίσιο τυρί με κρούστα ξηρών καρπών ( φιστίκι, αμύγδαλο) και μαρμελάδα από ντοματάκι Σαντορίνης ˙ εδώ η οξύτητα και η αλμύρα του πιάτου δουλεύει στην εντέλεια με τις καπνιστές νότες του ποτού και το σύνολο γίνεται πιο σύνθετο, αυξάνοντας την αρωματική και γευστική του διάρκεια. Το Macallan Amber είναι ένα εκρηκτικό ουίσκι με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, βλέπε που δίπλα του βάζουν σύκο μαζί με μανούρι τυλιγμένο με jamón και βαλσάμικο shrub αρωματισμένο με σύκο ˙ τα αφήνεις να γράψουν στο στόμα μαζί και το συναίσθημα είναι πολύ έντονο καθώς η ομοιοπαθητική συνύπαρξή τους εκρήγνυται στον ουρανίσκο.

Είναι τόσο καλός ο προηγούμενος συνδυασμός που ο Ολλανδός global ambassador του Macallan, που το δοκίμασε κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, είπε ότι είναι ο καλύτερος σ ολόκληρο τον κόσμο! Το Appleton 12, είναι ένα σπάνιο ρούμι από τη Τζαμάικα με συναρπαστικές νότες ανανά ˙ δίπλα του στέκεται πολύ πετυχημένα μια χειροποίητη τραγανή πίτα με σπιτική μους παρμεζάνας, σος ανανά αλλά και κομμάτια φρέσκου ανανά, καθώς η εκπληκτική υφή της μους γίνεται ένα με το βελούδινο ρούμι και προκύπτει μια δεμένη umami νοστιμάδα. φινάλε με ένα αναπάντεχο δίδυμο σαν το Mezcal με μια μους φράουλας, ξύσμα lime και σοκολάτα που μέσα στο στόμα μια μαγική ισορροπία.