ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πνεύμα των Άλπεων σε μια κουταλιά

Το πνεύμα των Άλπεων σε μια κουταλιά - Χρυσοί Σκούφοι

Η Mövenpick φέρνει νέες προτάσεις που εγγυώνται γευστικές φούγκες απόλαυσης και στο φινάλε του diner de gala της απονομής των φετινών Χρυσών Σκούφων.

Σχεδόν μισός αιώνας έχει περάσει απ’ όταν τα παγωτά Mövenpick βγήκαν από την εστιατορική αυτοκρατορία του Ελβετού οραματιστή restaurateur Ueli Prager, για να συναντήσουν τους θαυμαστές τους στα τραπέζια των σπιτιών τους, αλλά και σε αυτά άλλων εστιατορίων ανά την Ευρώπη. Σ’ αυτόν τον μισό αιώνα πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει στην ποικιλία των γεύσεων και των τρόπων με τους οποίους μπορεί κανείς να απολαύσει τα φινετσάτα αυτά παγωτά, ένα πράγμα όμως έχει μείνει ίδιο: η αφοσίωση της εταιρείας στο όραμα και την ιστορία της.

Μια ιστορία συνυφασμένη με το περιπετειώδες πνεύμα της γαστρονομικής εξερεύνησης, που διέκρινε και τον ιδρυτή τους: ο Ueli Prager ήξερε ότι τα φυσικά συστατικά είναι το κλειδί για τη μέγιστη γευστική ικανοποίηση και πίστευε βαθιά ότι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με την αγνή κρέμα από τις Ελβετικές Αλπεις, μπορούν να προσφέρουν μια κορυφαίας ποιότητας εμπειρία παγωτού, με μοναδικό γευστικό αντίκτυπο.

Πλούσια και λαχταριστά, τα παγωτά της Mövenpick προσφέρουν ακριβώς αυτό: προμηθεύονται την καλύτερη κρέμα που παράγουν οι Άλπεις, μέσα από την συνεργασία της εταιρείας με μικρές οικογενειακές φάρμες που περνούν από γενιά σε γενιά. Οι αγελάδες τους, που εκτρέφονται σε μικρές ομάδες από ανθρώπους που τις ξέρουν με τα ονόματά τους, θρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με το άγριο χορτάρι, τα βότανα και λουλούδια των ελβετικών βουνών. Έτσι, η κρέμα που παράγουν, έχει στ’ αλήθεια μέσα της τη γεύση των Άλπεων.

Στη συνέχεια, αυτή η εξαιρετικής ποιότητας κρέμα αγκαλιάζει τις καλύτερες πρώτες ύλες, για να αναδείξει τις γευστικές τους ιδιότητες μέσα από παγωτά που βασίζονται στην φροντίδα, την αγνότητα, το πάθος και την αγάπη. Έμπειροι σεφ, με πνεύμα ανοιχτό στις νέες τάσεις και πάθος να ηγηθούν των εξελίξεων στη σύγχρονη γαστρονομία, τολμούν συνεχώς νέους συνδυασμούς και τελειοποιούν τους υφιστάμενους, για να εξασφαλίσουν ότι κάθε παγωτό Mövenpick θα περικλείει στην καρδιά του αυτό που επεδίωκε ο ιδρυτής τους διαχρονικά: Γεύση, φροντίδα, τεχνογνωσία και πάθος, όλα σε μια κουταλιά.

Είτε πρόκειται για την την Vanilla Dream που συνδυάζει την bourbon βανίλια Μαδαγασκάρης με την απαλή κρέμα από τις Ελβετικές Άλπεις ή την Swiss Chocolate που κρύβει μέσα της την καλύτερη σοκολάτα του κόσμου ή για οποιαδήποτε άλλη από τις κρεμώδεις, φυσικές γεύσεις της Mövenpick, ένα είναι σίγουρο: κάθε κουταλιά θα ξυπνά μέσα μας το πνεύμα της εξερεύνησης – το πνεύμα των Άλπεων.