ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Massimo Bottura μαγειρεύει σπίτι του και ρίχνει το instagram

Από -
O Massimo Bottura μαγειρεύει σπίτι του και ρίχνει το instagram - Χρυσοί Σκούφοι

O τριάστερος Ιταλός σεφ παραδίδει καθημερινά απλά μαθήματα μαγειρικής σε ένα live cooking show από την κουζίνα του σπιτιού του.

Την ιδέα είχε η κόρη του Alexa, η οποία κρατά την κάμερα, στο πλάνο βρίσκονται ακόμα η σύζυγος του Lara, ο γιος του Charlie, αλλά και ο σκύλος τους που πότε πότε εισβάλλει στην κουζίνα, και ασφαλώς ο ίδιος ο Bottura, άλλοτε φορώντας καλοσιδερωμένες πιτζάμες και άλλοτε τις φόρμες του, ετοιμάζοντας κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό φαγητό με concept «ό,τι υπάρχει στο ψυγείο». Στο χθεσινό επεισόδιο για παράδειγμα, ετοίμασε τη δική του εκδοχή mac n cheese, με το New York New York του Σινάτρα να παίζει στο background, καλωσορίζοντας έτσι την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ αλλά και άλλες αμερικανικές πόλεις στη μακρά λίστα εκείνων που καλούνται να μείνουν για λίγο μέσα.

Όταν βέβαια μιλάμε για έναν σεφ αυτού του διαμετρήματος -η «Osteria Francescana» στη Μόντενα έχει βρεθεί δύο φορές στην κορυφή των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του κόσμου και ο ίδιος πρωτοστατεί με το ίδρυμα Food for Soul ενάντια στη άδικη σπατάλη των τροφίμων αλλά και στην ανακούφιση όσων βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια-, η κίνηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα που υπερβαίνει τα όρια μιας απλής συνταγής που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι. Παρακολουθώντας το live cooking show, εν μέσω μιας πλημμύρας χαρούμενων emoticon και θετικών σχολίων που ανεβαίνουν αδιάκοπα από χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορείς παρά να αισθανθείς αμέσως καλύτερα και να γεμίσεις αισιοδοξία για τις παροδικά δύσκολες στιγμές που περνάμε. Άσε που μόλις τελειώσει, πας καρφωτός στην κουζίνα για μαγείρεμα.

Το απολύτως feelgood ραντεβού είναι κάθε βράδυ στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας στη σελίδα του σεφ στο instagram.