ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ελληνική lager των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2022

Η ελληνική lager των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2022  - Χρυσοί Σκούφοι

Με έναν πλούτο από διεθνείς διακρίσεις να λάμπουν ως χρυσό επιστέγασμα της φίνας γεύσης της, η εζα Fine Lager έκλεψε τις εντυπώσεις στο diner de gala των βραβείων που τίμησαν τους καλύτερους της ελληνικής γεύσης.

Σχεδιασμένη για να ταιριάζει με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γεύση της Ελλάδας, η εζα Fine Lager έλαμψε στο diner de gala των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, φέρνοντας στο τραπέζια του λαμπερού "Makedonia Palace" τη δροσερή φινέτσα της για να συνοδεύσει πιάτα των σεφ της βραδιάς, Σωτήρη Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρη Λαζάρου (το εμβληματικό "Varoulko Seaside").

Συντονισμένοι με το μήνυμα της βιώσιμης θαλασσινής γαστρονομίας, ο πολυβραβευμένοι σεφ δημιούργησαν και μαγείρεψαν το μενού της τελετής απονομής με οικολογική ευαισθησία και έμφαση στην εξαιρετική γεύση. 'Έφεραν στο προσκήνιο ψαράκια μικρά και ταπεινά κάθε είδους και στην εποχή τους, αποδεικνύοντας πως στα χέρια ενός σπουδαίου σεφ, μπορούν άνετα να μεταμορφωθούν σε σπεσιαλιτέ υψηλού επιπέδου.

Έτσι, η εζα Fine Lager, με έναν πλούτο από διεθνείς διακρίσεις να συναγωνίζονται το λαμπερό ξανθό χρώμα της, προσέθεσε τη δροσιστική γεύση που της χαρίζουν οι εκλεκτές ποικιλίες κριθαριών και λυκίσκου, αλλά και το αρτεσιανό νερό του Παρνασσού, στη γευστική απόλαυση που ήταν το πρώτο στάδιο του μενού: ένα πιάτο με τίτλο "'Άσε το γόνο να γίνει γονιός", που υπογράμμισε την υποχρέωσή μας να σεβόμαστε την ηλικία γονιμότητας των ψαριών. Σαρδέλα, γαύρος και μαρίδα στο επιτρεπόμενο μέγεθος ήρθαν άψογα παναρισμένα και ζουμερά μαζί με τις σάλτσες τους (άνηθου, μάραθου, βασιλικού), και η αρμονική συνοδεία της εζα Fine Lager έβαψε τη βραδιά σε χρώματα ελληνικά.