ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Beefeater MixLdn 2015, με άρωμα γυναίκας

Από -
 Νικήτρια  η Καναδή  Evelyn Chick  - Χρυσοί Σκούφοι
Νικήτρια η Καναδή Evelyn Chick

Ο πρόσφατος παγκόσμιος τελικός του διαγωνισμού MixLdn Beefeater, του πολυβραβευμένου gin, εξελίχθηκε σε θηλυκή γυναικεία υπόθεση. Στην έδρα του στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν ταλαντούχοι bartenders από 31 χώρες, με τις μισές συμμετοχές να ανήκουν στο γυναικείο φύλο. Και για να μην πάμε μακριά, την Ελλάδα εκπροσώπησε στον διαγωνισμό η Ναταλία Λιβιτσάνου από το «The Gin Joint». Στον ελληνικό τελικό, έκλεψε τις εντυπώσεις με τη φινετσάτη παρουσίαση του ντελικάτου East end Martini. Οι συμμετέχοντες πέρασαν μια σειρά από δημιουργικές δοκιμασίες, όπως η δημιουργία εμφιαλωμένων cocktail.

Στην περίπτωση των signature cocktails κλήθηκαν να παρουσιάσουν ένα πειραγμένο κλασικό mix εμπνευσμένο από το Λονδίνο. Το signature cocktail που κέρδισε τους δύσκολους και έμπειρους ουρανίσκους της επιτροπής (αποτελούμενης από τον Beefeater master distiller Desmond Payne, τον βραβευμένο ρηξικέλευθο bartender Ryan Chetiyawardana, την διάσημη ιστορικό και συγγραφέα Anistatia Miller, την γνωστή mixologist Esther Medina Cuesta, τον cocktail columnist της εφημερίδας Evening Standard BarChick και το καταξιωμένο ντουέτο της περί ποτών δημοσιογραφίας The Cocktail Lovers) είναι το Endless English Summers, της Καναδής Evelyn Chick από το «Harbord Room Bar» του Τορόντο.

Ναταλία Λιβιτσάνου
Ναταλία Λιβιτσάνου

Εμπνευσμένη από τους αρωματικούς κήπους του Royal Park, η Evelyn δημιούργησε ένα πολύ ιντριγκαδόρικο twist του κλασικού Gimlet. Συνδύασε το Beefeater με fino sherry, salted pernod και ένα δικό της εντυπωσιακό cordial, το Green Park, από διάφορα βότανα και μπαχαρικά, κυρίως μάραθο, κύμινο και λεμόνι.
Οι γυναίκες πίσω από την μπάρα κάνουν τα τελευταία χρόνια εξαιρετική δουλειά που συζητιέται παγκοσμίως και δικαίως αναγνωρίζεται σε τέτοιους διαγωνισμούς. Μαζί με την Evelyn Chick, που θα είναι για ένα χρόνο global brand ambassador του Beefeater, διακρίθηκε και η Lulu White από τη Γαλλία για το καλύτερο cocktail σε μπουκάλι.

Το νικητήριο Endless English Summers
1.75oz Beefeater Gin
0.5oz Fino Sherry (Tio Pepe)
0.5 oz 'Green Park Cordial'
6 σταγ. αλατισμένο Pernod

Green Park Cordial:
1 1/4 kg ζάχαρη
2 ακέρωτα λεμόνια
1/2 φράπα(φλούδα και σάρκα)
1 φινόκιο
1 κουτ. γλ. άγριο κύμινο
1 κουτ. γλ. γλυκάνισο
1 κουτ. του μπαρ γύρη φινόκιο
62g κιτρικό
750ml νερό

Παγώνουμε καλά το δοχείο της ανάδευσης και ρίχνουμε μέσα Beefeater, Fino sherry, 'Green Park Cordial' και 6 σταγ. αλατισμένο Pernod. Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί(20-30 φορές) .σουρώνουμε σε κολονάτο ανοιχτό ποτήρι και γαρνίρουμε με φλούδα φράπας. Ιδέες παρασκευής του Cordial στα : www.littlehousecollective.wordpress.com/2011/01/21/how-to-make-fennel-cordial και www.vivienlloyd.com/how-to-make-syrups-and-cordials/1373