ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Jose Cuervo Reserva De La Familia Extra Anejο…

Το κονιάκ της τεκίλα

Από -
Jose Cuervo Reserva De La Familia Extra Anejο…  - Χρυσοί Σκούφοι

Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται ένα νέο κύμα εισαγωγής σε super premium ετικέτες. Μια τέτοια περίπτωση είναι η De La Familia Extra Anejo, της Jose Cuervo… και το ευχάριστο είναι ότι κυκλοφορεί η νέα της εκδοχή 2016. Κάθε Μάρτιο ο Francisco Hajnal, o Master Blender της Jose Cuervo, εισβάλει στις ιδιωτικές συλλογές των κελαριών της οικογένειας Cuervo με σκοπό να δημιουργήσει τη Reserva De La Familia Extra Anejo.

Αυτό το σπάνιο και πολύτιμο απόσταγμα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1995 για να γιορτάσει η οικογένεια Cuervo τα 200 χρόνια πρωτιάς στην αγορά της Τεκίλα. Πρόκειται για την αφρόκρεμα της τεκίλα. Προέρχεται αποκλειστικά από το πιο αρωματικό τμήμα της μπλε αγαύης, που συλλέγεται στο καλύτερο στάδιο της ωρίμανσης της, μετά από επτά με δώδεκα χρόνια ανάπτυξης και παλαιώνει σε ένα συνδυασμό γαλλικών και αμερικάνικων βαρελιών από τρία έως τριάντα χρόνια.

Σε ότι αφορά την Reserva εννοείται χρησιμοποιείται μόνο η καρδιά της αγαύης και επιλέγονται τα καλύτερα βαρέλια. Σε αυτά να προσθέσουμε ότι παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα και ότι κάθε μπουκάλι φτιάχνεται στο χέρι, είναι αριθμημένο και σφραγισμένο με κερί.

Jorge Mendez Blake
Jorge Mendez Blake

Όταν το ανοίξεις πρέπει να της δώσεις χρόνο να αναπνεύσει. Αν κλείσεις τα μάτια σου είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι πρόκειται για τεκίλα και όχι για κάποιο μοναδικό και πανάκριβο κονιάκ. Έρχονται με ορμή στη μύτη αρώματα μπαχαρικών, με αποξηραμένα φρούτα, μέλι και σοκολάτα. Το στόμα είναι απρόσμενη εμπειρία, τόσο βελούδινο και τόσο γεμάτο, που σε βάζει σε mood να το απολαμβάνεις σιγά σιγά. Extra highiligt είναι η φινέτσα που διατηρεί και οι φρέσκες βοτανικές νότες. Σίγουρα πρέπει να την δοκιμάσετε σκέτη, καλύτερα σε ένα ποτήρι sniffer και αν θέλετε να κάνετε ένα παιχνιδιάρικο twist, μπορείτε να βάλετε λίγο πάγο και μια φλούδα πορτοκαλιού.

Πέρα βέβαια από το εντυπωσιακό περιεχόμενο την παράσταση κλέβει το ξυλόκουτο, που τη φυλάει και κάθε χρόνο είναι διαφορετικό, φιλοτεχνημένο από κάποιο διάσημο μεξικάνο καλλιτέχνη. Το φετινό είναι από τα πιο ιδιαίτερα, είναι ασπρόμαυρο και είναι ντυμένο με τα τοπία της μεξικάνικης γης.