Στο Calilo Luxury Hotel σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ίου , το εστιατόριο Ches αποτελεί έκπληξη για τους επισκέπτες του νησιού. Σκαρφαλωμένο ψηλά, σαν σε φωλιά μέσα σε βράχο με την βεράντα του να «ίπταται» πάνω από την παραλία, παρουσιάζει ένα γαστρονομικό concept έξυπνο, πρωτότυπο και απολύτως ελληνικό. Δημιουργημένο από τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη και εκτελεσμένο άψογα από τον resident chef Σπύρο Τζίλη παρουσιάζει το γευστικό πανόραμα της κυκλαδίτικης γαστρονομίας μέσα από δέκα νησιά. Νάξος , Σύρος ,Κύθνος, Σαντορίνη, Κέα, Αμοργός, Ίος, Μύκονος, Φολέγανδρος και Σίφνος , συμμετέχουν η κάθε μία με το δικό της πιάτο, ενώ ο Τσιοτινης ανασυνθέτει την κάθε παραδοσιακή συνταγή με τόλμη, κομψότητα και άψογη τεχνική. Από τα καλύτερα πιάτα του αυτή τη χρονιά είναι η «Βούτα» της Σύρου με ταραμά καπνιστής ρέγγας με γεύσεις χωριάτικης σαλάτας και ζεστό προζυμένιο ψωμί, η γαρίδα της Κύθνου με κανελόνι, μους γαρίδας, ταρταρ γαρίδας, ψητή μελιτζάνα, ριγανάδα από ντομάτες και καπνιστό χέλι και το μοσχαρίσιο skirt της Μυκόνου με κρεμμυδόπιττα και χειροποίητο λαρδί