Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
Κυλλήνη - Παράλια Ηλείας - Αμαλιάδα
2622025999
Στο γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Dexamenes Seaside» στην παραλία της Κουρούτας, τα τραπέζια απλώνονται εντός μιας παλιάς δεξαμενής κρασιού και σε συνδυασμό με multimedia προβολές και την ανάλογη μουσική επένδυση βιώνεις μια εμπειρία με εμβυθιστικό χαρακτήρα, από τις πιο ξεχωριστές που προσφέρει η καλοκαιρινή Ελλάδα. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα που επιμελείται ο βραβευμένος Γκίκας Ξενάκης και εκτελεί με ακρίβεια και νοστιμιά ο Σταύρος Κούσης συμπληρώνει αρμονικά την εικόνα, αντλώντας σε αρκετές περιπτώσεις έμπνευση από την περιοχή στην οποία σερβίρεται και τα υλικά της. Η τοπική σούπα χονδρομενούδελο γίνεται η βάση για ένα εξαίσιο πιάτο ζυμαρικών με ταρτάρ γαρίδας, ενώ το φίνο καλαμάρι συνοδεύει ένα ευφάνταστο και βελούδινο αλά πολίτα με πουρέ αγκινάρας, αρακά και μαύρη καλοκαιρινή τρούφα.